hvor ER VI med TIDEN?Januar 2021
 
Det er en spændende tid for mig og min familie. Ikke kun har det været en omtumlet periode for børnenes skolegang, jeg har nu fundet en lejlighed i Malmø som jeg flytter ind i ultimo januar, og jeg har fået en midlertidig praktikplads på Inter Arts Center, Malmø, der er en platform for kunstnerisk forskning og eksperimenter, etableret af Lund Universitet. I første omgang skal jeg hjælpe med at lave små film om de tilknyttede kunstnere, og hvad det ellers bliver til, må tiden vise. Jeg glæder mig meget.

Rejsen i VI ER TIDEN, tilbage i tid, rundt i Europa, Afrika og Amerika, og frem i tiden, har fået mig til at tænke over forskellene mellem dengang og nu. På mange måder er verden den samme, grund problematikkerne er ofte de samme, nogle er værre, andre er bedre. 

Det der har spændende ved at skrive romanen på denne måde har at gøre med fleksibiliteten af rum/tid, det øjeblik der skabes når der tænkes over hvad noget var i forhold til hvad noget kunne have været. Sagt anerledes, hvad noget er imod hvad noget kan være. På den måde kan bogen ikke ses som en autofiktiv fortælling, for intet i bogen udover bynavnene er virkelige. På en anden måde giver det et godt indblik i hvordan både fortælling og fortæller påvirkes i dette tidens mellemrum.

Det andet interessante er hvordan minder påvirkes af tid, eller hvordan fantasi påvirker minder. Det har været en øvelse for mig, ikke kun at lade minderne fiktiviseres, men at lade det fiktive blive til minder. Jeg tvivler på, nogle gange, hvad er virkeligt og hvad er fantasi - men dette burde vi gøre meget mere ifølge mindeforskere eftersom at mindes ifølge dem er illusioner:

Måske er den mest spændende idé, der kommer fra nylige opdagelser, en nytænkning af den mørke side af hukommelsen - at glemme - fordi hukommelse viser sig at være en illusion - en, vi skaber hver gang vi husker fortiden, og som er udsøgt designet til at hjælpe dig med at leve dit liv i nutiden.

I bogen går jeg på jagt efter minder jeg mener jeg har oplevet. Minder som i mit liv har opnået særstatus som en form for milepæle. Som sten i skoen, små hårde knuder, insisterede jeg på at disse være virkelige. Det eneste virkelige var de følelser de afstedkom, hvis konsekvens, fastholder og repeterer oplevelsen af at det illusoriske der huskes er/var virkeligt. Følelser, der ikke nødvendigvis tjener min fremtid, men som med sikkerhed fastholder mig i min fortid.

Bogens omslag er blevet til en fin kollage af forskellige ideer og ledetråde, tilstede i bogen. Jeg er meget glad for resultatet, som netop nu tweakes hos grafikeren, der har været til stor hjælp.

Billede af omslaget sender jeg ud når vi er sikre på at det er sådan det skal være. Jeg glæder mig til at vise det frem.

Hvis i har nogle spørgsmål eller er interesseret i at høre mere, er i velkomne til at tage kontaktp!

Tak fordi i læser med.

Kærlig hilsen,
Camilla
 

 

Contact

These works are available for exhibition or sales - DM me if you are interested!

©️ www.camillahowalt.net

STUDIO LOCATION
Denmark

CONTACT
+45 3132 2155

Follow me